Kunstnersamtale med Steinar Laumann

Inspirert av de gamle driftekarene, har Steinar Laumann gått fra Sogn mot Oslo med en vestlandsk fjordku. Nå kan du høre ham fortelle om prosjektet Jeg går en tur med kua, på Losæter i Bjørvika.

I sommer vandret kua Grålin og og kunstner Steinar Laumann fra Stryn til Oslo. Fotograf: Steinar Laumann

Kunstner Steinar Laumann i samtale med Anne Beate Hovind, prosjektleder Losæter.
Onsdag 25. oktober kl. 18.00.

Servering av melkesuppe og LAND­ART-steinovnsbrød.

Inspirert av de gamle driftekarene, har Steinar Laumann gått fra Sogn mot Oslo med en vestlandsk fjordku. Prosjektet Jeg går en tur med kua er produsert og støttet av KORO/URO.

Velkommen til Bakehuset på Losæter i Bjørvika, hvor kunst og urbant jordbruk møtes.

Om prosjektet: www.garenturmedkua.no.
Om Losæter: www.loseter.no

Kunstnersamtalen er en del av LANDART.
LANDART Gjerdrum er et relasjonelt og stedsspesifikt prosjekt, hvor kunstverkene blir utviklet og produsert av lokale bønder i kommunen i samarbeid med kunstnere. Noen utvalgte kunstnere er invitert til å gjøre selvstendige verk i naturen, i tillegg til verk laget i samarbeid med Den kulturelle skolesekken og Visuell kunst ved Gjerdrum kulturskole. Målet er å lage samtidsaktuell kunst i kulturlandskapet med utgangspunkt i deltakernes egne interesser. På denne måten etableres det en viktig arena der del­ takerne blir utfordret til å ytre seg kunstnerisk i det offentlige rom.

Årets LANDART tematiserer blant annet verdien av god matjord, lokal matproduksjon, stedsutvikling og identitet. Noen av verkene kommenterer norsk kulturhistorie og internasjonal kunsthistorie. I tillegg til verkene på jordene, er det flere verk i Gjerdrum Allmenning og på Ask. Et formidlingsprogram byr på omvisninger på sykkel, foredrag, kunstnersamtaler og forhåpentlig mange gode kunstopplevelser.

Under LANDART kan man oppleve land art-­prosjekter i stort og lite format. Verkene kan observeres på bakkenivå fra utsikts­punkter og fra luftrommet der det kontinuerlig passerer fly til og fra Oslo lufthavn.

Årets deltakere:
Jannik Abel, Asbjørn Dahle og Ole Henry Stokker, Den kulturelle skolesekken/elever fra 5. trinn ved Gjerdrum barneskole og Veståsen skole, Elever fra Visuell kunst ved Gjerdrum kulturskole, i regi av lærer Kristin Laberg, Anders Kjærstad, Lars-Andreas T. Kristiansen i samarbeid med Joar Nedberg, Steinar Laumann, Benedicte Lyssand, Odd Georg Murud, Mindaugas Rimkus og Ole Kristian Jødahl, Sigrid Stokker, Anders og Amund Østensen, Gunnbjørn Ånerud.

Arrangør

LANDART Gjerdrum

Sted

Losæter, Bjørvika

Dato / Tidspunkt

25.10.2017 18:00 - 20:00

Del denne artikkelen