Mer til formidling

I regjeringens forslag til statsbudsjett for 2019 er det foreslått å styrke KOROs driftsbudsjett med 1,5 million kroner. Midlene er øremerket formidling og kunnskap.

Formidlingsansvarlig Ellen Marie Fodstad i KORO samtaler rundt skulpturen «Recombinant place: Cloaked Mirror Body» av Knut Åsdam. Verket er plassert langs Akerselva i Oslo, utenfor Arkitekthøgskoleen i Oslo. Bildet er tatt under en kunstvandring i fjor sommer. Fotograf: Ukjent.

– Mange kulturinstitusjoner gjør allerede mye bra arbeid med å motvirke forskjeller og bryte ned barrierer, men vi skal hele tiden strekke oss etter å nå flere, sa kulturminister Trine Skei Grande under dagens pressekonferanse hvor hun presenterte kulturbudsjettet og oppsummerte statsbudsjettet.

For KORO er dette utmerket nytt, siden vår hovedoppgave er å sikre at flest mulig skal kunne oppleve kunst av høy kvalitet i våre felles offentlige inne- og uterom rom over hele landet.

– Dette er vi veldig glade for! Siden 2014 har vi styrket arbeidet med å forvalte samlingen med kunst i offentlig rom. Nå setter vi i gang en tilsvarende satsing ved å styrke formidlingen av den offentlige kunsten, sier direktør Svein Bjørkås i KORO.

– Økningen i bevilgningen vil også sette oss i stand til å styrke opplæringstilbudet og kunnskapsformidlingen innen vårt felt i regionene. Dette er viktig blant annet for at kommunene skal få hjelp til å organisere og gjennomføre gode lokale kunstprosjekter, sier Bjørkås.

Del denne artikkelen