Fylkesmannen i Oppland

Andreas Siquelands prosjekt "Chocolate Box Studio/The River Runs Here" til Fylkesmannen i Oppland samtaler med både landskapet omkring Lillehammer og norsk malerihistorie.

Lukk kartet
Finn veien

Finn veien til Fyl­kes­man­nen i Op­p­land

eller
Finn stedet der du er nå
Velg transporttype:
Avbryt
  • Fylkesmannen i Oppland
Klikk for å zoome

Om prosjektet

Om prosjektet

Fylkesmannen i Oppland har fått et nytt bygg i Lillehammer, og i den anledning har Andreas Siqueland gjennomført et kunstprosjekt til byggets foajé. Verket består av åtte malerier, en trestamme, en konfekteske og en tekst forfattet av kunstneren.

Maleriene ble til i perioden 2009–10, da kunstneren hadde et arbeidsopphold på Ringsveen gård like utenfor Lillehammer. Under oppholdet produserte Siqueland en stor mengde malerier på lerret, papir og treplater. Han gjorde undersøkelser av hvordan maleriet påvirkes av geografisk sted, og arbeidet ute om dagen og inne om kvelden. Til jul fikk han en konfekteske i gave. Esken passet perfekt til treplater som var forberedt til nye malerier, noe som gjorde det mulig for ham å dra på lengre ekskursjoner i skogene omkring Ringsveen og innover mot elva Mesna. Festet til et tre fungerte esken som staffeli og en ramme for motivet under utarbeidelse. Den gjorde det også mulig å frakte våte oljemalerier hjem uten at de ble ødelagt.

I arbeidet som presenteres hos fylkesmannen er noe av ateliersituasjon flyttet inn i bygget. På denne måten skapes ulike speilinger og repetisjoner mellom ute og inne.

Andreas Siqueland (f. 1973) er utdannet ved Haute École d´art et de design Genève og Det Kongelige Danske Kunstakademi. Han har også vært stipendiat på Kunsthøgskolen i Oslo ,og har deltatt på utstillinger i Norge og internasjonalt.

Kunstprosjektet er et av ti kunstprosjekter i kunstordningen LES for statlige etater i private leiebygg og eldre statsbygg, 8. tildelingsrunde.

Fakta

Fakta

Besøksadresse

Storgata 170,02615 Lillehammer

Ferdigstilt dato

27.11.2015

Kunstverk

Kunstverk

Del dette prosjektet